Квантум-БОР АКТИВ (В)

Laravel
Квантум - БОР АКТИВ (В)

Високоефективне добриво на основі легкодоступних біологічно активних форм бору. Амінокислоти у складі продукту покращують поглинання бору листовою поверхнею, стимулюють метаболізм та підвищують стресостійкість рослин, що особливо важливо в критичну фазу генеративного розвитку. Додатково добриво збагачено комплексом поліолів, які сприяють ефективній ремобілізації бору через флоему до точок росту та в молоді тканини рослин.

 

Хімічний склад та властивості:

 

  • B – 14,0% (140 г/л);
  • N – 5,5 % (55 г/л);
  • Cu – 0,005% (0,05 г/л);
  • Mo – 0,02% (0,2 г/л);
  • амінокислоти – 1,5% (15 г/л)
  • рН – 6,5-8,5;
  • густина – 1,30-1,36 кг/л.
  • Додатково містить комплекс поліолів для підвищення мобільності  бору.

     

 

 

         

 

  

 

 

 

Дія і вплив мікродобрива

 

Високоефективний препарат для профілактики та забезпечення рослин бором. Під час застосуванні препарату:

  • формується функціонально потужна флоемно - судинна система у рослин;
  • збільшується кількість квіток та покращується їх запилення;
  • поліпшується процес цвітіння;
  • інтенсифікується процес накопичення та транспорту цукру;
  • знижується пустоколосся та череззерниця;
  • підвищується імунітет у рослин;
  • особливо зростає стійкість до кореневих та плодових гнилей.

 

 

Технологія застосування

 

В умовах дефіциту бору, зокрема за результатами візуальної чи лабораторної діагностики, для всіх культур (особливо для плодово-ягідних та овочевих) рекомендується виконувати повторні обробки з інтервалом 7-10 днів. Для досягнення кращих результатів рекомендуємо виконувати підживлення у комплексі з іншими препаратами згідно з технологічними схемами для відповідної культури. Дивіться рекомендовані схеми застосування добрив «Квантум».

 

Обприскування

 

Під час проведення позакореневого підживлення витрата робочого розчину:

  • для овочевих культур - 200-400 л/га,
  • для винограду та плодових культур - 500-1000 л/га.

 

Обробки виконуються стандартними обприскувачами. Робочий розчин готують безпосередньо перед внесенням. Заповнюють бак на 2/3 водою та при перемішуванні послідовно додають компоненти, дочекавшись рівномірного перемішування попереднього компонента. Обприскування проводити зранку або ввечері. Оптимальна температура повітря 10-25°С, швидкість вітру до 5 м/с.

 

Застереження. Не рекомендується виконувати обробку в умовах дії низьких або високих температур повітря, інтенсивного сонячного випромінювання та сильного вітру.

 

Сумісність з іншими агрохімікатами

 

Можливе сумісне внесення «Квантуму» разом із засобами захисту рослин та іншими добривами. Перед змішуванням рекомендується перевірити сумісність препаратів: тестове приготування робочого розчину не повинно давати осад. Допускається незначне помутніння.

 

 

Рекомендовані норми витрати мікродобрива Квантум  БОР АКТИВ (В)

 

Польові культури
Культура Фаза росту і розвитку Норма витрати,
л/га
Озима і яра пшениця, озимий і ярий ячмінь, озиме жито Кущення (ВВСН 21-29) 0,3
Вихід в трубку – прапорцевий листок (ВВСН 30-49) 0,2
Кукурудза 3-5 листків (ВВСН 13-15) 0,3
6-8 листків (ВВСН 16-18) 0,3
Озимий і ярий ріпак, гірчиця 4-6 листків (перед зимою) (ВВСН 14-16) 1,0
Весняна розетка – стеблування (ВВСН 21-39) 1,0-2,0
Бутонізація (перед цвітінням) (ВВСН 50-61) 1,0
Соняшник 2-3 пари листків (ВВСН 14-16) 0,5-1,0
5-6 пар листків (10-12 листків) (ВВСН 30-33) 1,0
Соя, горох 3-5 трійчасті листки (ВВСН 14-16) 0,5
Бутонізація – початок цвітіння (ВВСН 51-61) 1,0
Овочеві культури
Культура Фаза росту і розвитку Норма витрати,
л/га
Цукровий і кормовий буряк 4-6 листків (ВВСН 14-16) 0,3
Змикання листків у рядках (ВВСН 19-34) 0,5
Змикання листків у міжряддях (ВВСН 35-39) 1,0
Активного росту коренеплодів (ВВСН 39-49) 1,0
Картопля Цвітіння (ВВСН 61-69) 1,0
Бульбоутворення (ВВСН 40-41) 1,0
Томати, перець, баклажани Початок цвітіння (ВВСН 61-63) 1,0
Повне (масове) цвітіння (ВВСН 63-69) 1,0
Огірки Ріст і розвиток листків (ВВСН 12-29) (з інтервалом 7-10 днів) 1,0
Плодово-ягідні культури
Культура Фаза росту і розвитку Норма витрати,
л/100 л води
Зерняткові (яблуня, груша, айва) Перед цвітінням (ВВСН 51-59) 0,1
Після цвітіння (ВВСН 71-72) 0,1
Після збору врожаю (ВВСН 89-97) 0,1
Кісточкові (абрикос, персик, черешня, вишня, слива) Білий бутон (ВВСН 51-55) 0,1
Перед цвітінням (ВВСН 55-59) 0,1
Після збору врожаю (ВВСН 89-97) 0,05
Виноград Перед цвітінням (ВВСН 51-59) 0,1
Смородина, малина, аґрус Перед цвітінням (ВВСН 51-59) 0,2
Цвітіння (ВВСН 61-69) 0,3
Після збору врожаю (ВВСН 89-97) 0,2
Суниця (для ремонтантної – схему повторюють) Початок - кінець цвітіння (ВВСН 61-69) 0,2
Після збору врожаю (ВВСН 89-97) 0,1
Горіх Набухання бруньок (ВВСН 01-09) 0,1
Цвітіння (ВВСН 61-69) 0,1
Розвиток і дозрівання плоду (ВВСН 71-89) 0,1