PROVENTUS Ультра БОР (В)

Laravel
PROVENTUS Ультра БОР (В)

Висококонцентрований препарат для профілактики дефіциту бору та забезпечення рослин бором. Препарат створено на основі легкодоступних форм бору (бор у вигляді високорозчинних боратів).

 

 

ВМІСТ БОРУ (В) – 21%

 

 

Дія і вплив мікродобрива

 

Високоефективний препарат для профілактики дефіциту бору та забезпечення рослин бором. Під час застосування препарату оптимізуються процеси синтезу і транспорту вуглеводів, окисно-відновні реакції, білковий і нуклеїновий обмін, синтез фітогормонів.

 

 

Бор поліпшує

 

  • функціонування флоемо-судинної системи у рослин;
  • збільшує кількість квіток та покращує їх запилення;
  • процес цвітіння;
  • імунітет у рослин;
  • стійкість до кореневих та плодових гнилей.
 
 
 

 

Технологія застосування

 

Позакореневе підживлення

 

Під час проведення листкового (позакореневого) підживлення витрата робочого розчину:

  • для польових, овочевих культур – 200-400 л/га,
  • для виноградників та плодових культур – 500-1000 л/га.

 

Обробки виконуються стандартними обприскувачами. Робочий розчин готують безпосередньо перед внесенням. Заповнюють бак на 2/3 водою та при перемішуванні послідовно додають компоненти, дочекавшись рівномірного перемішування попереднього компонента. Обприскування проводити зранку або ввечері. Оптимальна температура повітря +10-25°С, швидкість вітру до 5 м/с.

 

Застереження. Не рекомендується виконувати обробку в умовах дії низьких або високих температур повітря, інтенсивного сонячного випромінюванні та сильного вітру.

 

 

Сумісність з іншими агрохімікатами

 

Можливе сумісне внесення разом із засобами захисту рослин та іншими добривами. Перед змішуванням рекомендується перевірити сумісність препаратів: тестове приготування робочого розчину не повинне давати осад. Допускаеться незначне помутніння.

 

В умовах дефіциту бору, зокрема за результатами візуальної чи лабораторної діагностики),ля всіх культур (особливо для плодово-ягідних та овочевих) рекомендується виконувати повторні обробки з інтервалом 7-10 днів.

 

 

Провентус Ультра Бор – добриво з найвищим вмістом бору
та максимальною розчинністю, порівняно з іншими боратами

 

 

 

Рекомендовані норми витрати мікродобрива ПровентусУльтра БОР (В)

 

Польові культури
Культура Фаза росту і розвитку

Норма витрати,

л/га

Озима і яра пшениця, озимий і ярий ячмінь Кущення (ВВСН 21-29) 0,2-0,3
Вихід в трубку – прапорцевий лист (ВВСН 30-49) 0,15-0,2
Кукурудза 3-5 листків (ВВСН 13-15) 0,2-0,3
6-8 листків (ВВСН 16-18) 0,2-0,3
Озимий і ярий ріпак, гірчиця Фаза 4-6 листків (ВВСН 14-16) 0,7-1,0
Весняна розетка – стеблування (ВВСН 21-39) 1,5-2,0
Бутонізації (перед цвітінням) (ВВСН 50-61) 0,7-1,0
Соняшник 2-3 пари листків (ВВСН 14-16) 0,5-0,7
5-6 пар листків (10-12 листків) (ВВСН 30-33) 0,7-1,0
Соя, горох Фаза 3-5 трійчастих листків (ВВСН 14-16) 0,3-0,5
Бутонізація – початок цвітіння (ВВСН 51-61) 0,7-1,0
Овочеві культури
Культура Фаза росту і розвитку

Норма витрати,

л/га

Цукровий і кормовий буряки 4-6 листків (ВВСН 14-16) 0,2-0,3
Фаза змикання листя в рядках (ВВСН 19-34) 0,3-0,5
Фаза змикання листя в міжряддях (ВВСН 35-39) 0,7-1,0
Картопля Бульбоутворення (ВВСН 40-41) 0,7-1,0
Цвітіння (ВВСН 61-69) 0,7-1,0
Томати, перець, баклажани Початок цвітіння (ВВСН 61-63) 0,5
Повне (масове) цвітіння (ВВСН 63-69) 0,7-1,0
Огірки Ріст і розвиток листків (ВВСН 12-29) (з інтервалом 7-10 днів) 0,7-1,0
Плодово-ягідні культури
Культура Фаза росту і розвитку Норма витрати,
л/га

Зерняткові

(яблуня, груша, айва)

Перед цвітінням (ВВСН 51-59) 0,7-1,0
Після цвітіння (ВВСН 71-72) 0,7-1,0
Після збору врожаю (ВВСН 89-97) 0,7-1,0

Кісточкові

(абрикос, персик, черешня, вишня)

Білий бутон (ВВСН 51-55) 0,7-1,0
Перед цвітінням (ВВСН 55-59) 0,7-1,0
Після збору врожаю (ВВСН 89-97) 0,3-0,5
Виноград Перед цвітінням (ВВСН 51-59) 0,7-1,0
Смородина, малина, аґрус Перед цвітінням (ВВСН 51-59) 0,7-1,0
Цвітіння (ВВСН 61-69) (з інтервалом 7-10 днів) 0,3-0,5 

Після збору урожвю (ВВСН 89-97)

(з інтервалом 7-10 днів)

0,7-1,0

Суниця

(для ремонтантної - схему повторюють)

Початок - кінець цвітіння (ВВСН 61-69) 0,7-1,0
Після збору врожаю (ВВСН 89-97) 0,3-0,5
Горіх Набухання бруньок (ВВСН 01-09) 0,7-1,0
Цвітіння (ВВСН 61-69) 0,7-1,0
Розвиток та дозрівання плоду (ВВСН 71-89)

0,7-1,0