Високоефективний препарат для профілактики та боротьби з хлорозом (дефіцит заліза).
Після застосування препарату:
Роль заліза (Fe) в живленні рослин:
В умовах дефіциту заліза (зокрема за результатами візуальної чи лабораторної діагностики) для всіх культур, особливо для плодово-ягідних та овочевих, рекомендується виконувати повторні обробки з інтервалом 7-10 днів.
Під час проведення позакореневого підживлення витрата робочого розчину:
Обробки виконуються стандартними обприскувачами. Робочий розчин готують безпосередньо перед внесенням. Заповнюють бак на 2/3 водою та при перемішуванні послідовно додають компоненти, дочекавшись рівномірного перемішування попереднього компонента. Обприскування проводити зранку або ввечері. Оптимальна температура повітря 10-25°С, швидкість вітру до 5 м/с.
Не рекомендується виконувати обробку в умовах дії низьких або високих температур повітря, інтенсивного сонячного випромінювання та сильного вітру.
Препарат є ефективним при фертигації рослин на крапельному поливі. Концентрація препарату при фертигації: 100 мл на 1 м. куб. води.
Можливе сумісне внесення «Квантум ХЕЛАТ ЗАЛІЗА (Fe) EDTA» разом із засобами захисту рослин та іншими добривами, але не рекомендується суміщати підживлення з обробкою гербіцидами в ранні фази розвитку рослин. Перед змішуванням рекомендується перевірити сумісність препаратів: тестове приготування робочого розчину не повинне давати осад. Допускається незначне помутніння.
Можливе сумісне застосування Квантум ХЕЛАТ ЗАЛІЗА (Fe) EDTA з рідкими стартовими добривами Квантум Діафан в нормі 1-3 л/га.
Культура | Фаза росту і розвитку | Норма витрати, л/га |
Картопля |
Стеблування - в’янення і відмирання бадилля (ВВСН 21-97) (з інтервалом 14-28 днів) |
0,7-1,2 |
Томати, перець, баклажани |
4-6 справжніх листків - дозрівання плодів (ВВСН 13-89) (з інтервалом 14-28 днів) |
0,7-1,2 |
Огірки |
3-6 справжніх листків – плодоношення (ВВСН 13-89) (з інтервалом 14-28 днів) |
0,7-1,2 |
Морква |
4-6 справжніх листків - збирання врожаю (ВВСН 14-49) (з інтервалом 14-28 днів) |
0,7-1,2 |
Цибуля, часник |
3-6 справжніх листків - кінць формування цибулин (ВВСН 13-49) (з інтервалом 14-28 днів) |
0,7-1,2 |
Капуста |
2-3 справжні листки - кінць формування качана (ВВСН 12-49) (з інтервалом 14-28 днів) |
0,7-1,2 |
Культура | Фаза росту і розвитку | Норма витрати, л/100 л води |
Зерняткові (яблуня, груша, айва) |
Розпускання бруньок - збір врожаю (ВВСН 54-89) (з інтервалом 14-28 днів) |
0,2-0,3 |
Кісточкові (абрикос, персик, черешня, вишня, слива) |
Цвітіння - плодоношення (ВВСН 61-89) (з інтервалом 14-28 днів) |
0,2-0,3 |
Виноград |
Перед цвітінням - достигання ягід (ВВСН 51-89) (з інтервалом 14-28 днів) |
0,2-0,3 |
Смородина, малина, аґрус |
Початок цвітіння - збір врожаю (ВВСН 61-89) (з інтервалом 14-28 днів) |
0,3-0,5 |
Суниця |
Кінець цвітіння - збір врожаю (ВВСН 65-89) (з інтервалом 14-28 днів) |
0,3-0,5 |
Газонні трави |
У період вегетації (ВВСН 21-29) (з інтервалом 14-28 днів) |
0,5-1,0 |
Декоративні дерева та кущі |
У період вегетації (ВВСН 51-97) (з інтервалом 14-28 днів) |
0,5-1,0 |