Концентроване мідне мікродобриво, що містить мідь у хелатній формі. Застосовується для підживлення культур, чутливих до нестачі міді (особливо зернові культури). Завдяки хелатній формі препарат добре засвоюється рослинами.
Концентроване хелатне добриво (EDTA), застосовується з метою профілактики та ліквідації дефіциту міді. Технологія ЕКСТРА хелатування забезпечує відмінну сумісність в бакових сумішах з рідкими стартовими добривами, біостимуляторами та засобами захисту рослин.
КВАНТУМ ХЕЛАТ МІДІ (Cu)
Високоефективний препарат для профілактики та забезпечення тканин рослин міддю.
Під час застосування препарату:
В умовах дефіциту міді (зокрема за результатами візуальної чи лабораторної діагностики) для всіх культур, особливо для плодово-ягідних та овочевих, рекомендується виконувати повторні обробки з інтервалом 7-10 днів.
Обприскування. Під час проведення позакореневого підживлення витрата робочого розчину:
Обробки виконуються стандартними обприскувачами. Робочий розчин готують безпосередньо перед внесенням. Заповнюють бак на 2/3 водою та при перемішуванні послідовно додають компоненти, дочекавшись рівномірного перемішування попереднього компонента. Обприскування проводити зранку або ввечері. Оптимальна температура повітря 10-25°С, швидкість вітру до 5 м/с.
Застереження. Не рекомендується виконувати обробку в умовах дії низьких або високих температур повітря, інтенсивного сонячного випромінювання та сильного вітру.
Ґрунтове внесення (технологія In-Furrow®). Можливе сумісне застосування КВАНТУМ ХЕЛАТ МІДІ (Cu) EDTA з рідкими стартовими добривами Квантум Діафан в нормі 1-3 л/га.
Фертигація. Препарат є ефективним при фертигації рослин на крапельному поливі. Концентрація препарату при фертигації – 100 мл на 1 м3 води.
Можливе сумісне внесення «Квантум» разом із засобами захисту рослин та іншими добривами. Перед змішуванням рекомендується перевірити сумісність препаратів: тестове приготування робочого розчину не повинне давати осад. Допускається незначне помутніння.
Культура | Фаза росту і розвитку |
Норма витрати, л/га |
Озима і яра пшениця, озимий і ярий ячмінь, озиме жито | Кущіння – прапорцевий лист (ВВСН 21-49) | 0,7-1,2 |
Колосіння – молочна стиглість (ВВСН 51-77) | 0,7-1,2 |
Культура | Фаза росту і розвитку |
Норма витрати, л/га |
Картопля |
Стеблування – початок в’янення і відмирання бадилля (ВВСН 21-97) (з інтервалом 14-28 днів) |
0,7-1,2 |
Повне цвітіння – достигання плодів (ВВСН 63-89) |
0,7-1,2 | |
Томати, перець, баклажани |
3-6 справжніх листків – кінець плодоношення (ВВСН 16-89) |
0,7-1,2 |
Морква |
4-6 справжні листки – повне формування коренеплодів (ВВСН 14-4) (з інтервалом 14-28 днів) |
0,7-1,2 |
Цибуля, часник |
Початок формування - кінець наливу цибулин (ВВСН 41-49) (з інтервалом 14-28 днів) |
0,7-1,2 |
Капуста |
2-3 справжні листки – повне формування качана (ВВСН 12-49) (з інтервалом 14-28 днів) |
0,7-1,2 |
Культура | Фаза росту і розвитку |
Норма витрати, л/100 л води |
Зерняткові (яблуня, груша, айва) |
Перед цвітінням – збір врожаю (ВВСН 51-89) (з інтервалом 14-28 днів) |
0,1-0,2 |
Кісточкові (абрикос, персик, черешня, вишня, слива) |
Перед цвітінням – збір врожаю (ВВСН 51-89) (з інтервалом 14-28 днів) |
0,1-0,2 |
Виноград |
Перед цвітінням – збір врожаю (ВВСН 51-89) (з інтервалом 14-28 днів) |
0,1-0,2 |
Смородина, малина, агрус |
Перед цвітінням – збір врожаю (ВВСН 51-89) (з інтервалом 14-28 днів) |
0,2-0,4 |
Суниця |
Перед цвітінням – збір врожаю (ВВСН 51-89) (з інтервалом 14-28 днів) |
0,2-0,4 |