Комплексне цинкове мікродобриво, що містить азот, фосфор та високу концентрацію цинку у хелатній формі. Застосовується для підживлення культур, чутливих до нестачі цинку (кукурудза, виноград, плодово-ягідні та інші культури).
Високоефективний препарат для профілактики та забезпечення тканин рослин цинком. Під час застосування препарату:
В умовах дефіциту цинку (зокрема за результатами візуальної чи лабораторної діагностики) для всіх культур (особливо для плодово-ягідних та овочевих) рекомендується виконувати повторні обробки з інтервалом 7-10 днів. Для досягнення кращих результатів рекомендуємо виконувати підживлення в комплексі з іншими препаратами згідно з технологічними схемами для відповідної культури. Дивіться рекомендовані схеми застосування добрив «Квантум».
Під час проведення позакореневого підживлення витрата робочого розчину:
Обробки виконуються стандартними обприскувачами. Робочий розчин готують безпосередньо перед внесенням. Заповнюють бак на 2/3 водою та при перемішуванні послідовно додають компоненти, дочекавшись рівномірного перемішування попереднього компонента. Обприскування проводити зранку або ввечері. Оптимальна температура повітря 10-25°С, швидкість вітру до 5 м/с.
Не рекомендується виконувати обробку в умовах дії низьких або високих температур повітря, інтенсивного сонячного випромінювання та сильного вітру.
Препарат є ефективним при фертигації рослин на крапельному поливі. Концентрація препарату при фертигації: 100 мл на 1 м. куб. води.
Ґрунтове внесення (технологія IN-FURROW®). Можливе сумісне застосування Квантум ХЕЛАТ ЦИНКУ (Zn) 100 з рідкими стартовими добривами Квантум Діафан в нормі 1-3 л/га.
Перед змішуванням рекомендується перевірити сумісність препаратів: тестове приготування робочого розчину не повинне давати осад. Допускається незначне помутніння.
Культура | Фаза росту і розвитку | Норма витрати, л/га |
Кукурудза | 3-5 листків (ВВСН 13-15) | 0,5-1,0 |
6-8 листків (ВВСН 16-18) | 1,0 | |
Соя, горох | Фаза бутонізації – початку цвітіння (ВВСН 51-61) | 0,5-1,0 |
Ріпак | Бутонізація (ВВСН 51-59) | 0,5-1,0 |
Культура | Фаза росту і розвитку | Норма витрати, л/га |
Картопля | Перша обробка перед цвітінням до відмирання бадилля (ВВСН 51-97) (2-3 обробки в період вегетації з інтервалом 14-21 день) | 0,5-1,0 |
Томати, перець, баклажани | Перша обробка перед цвітінням до збору врожаю (ВВСН 51-89) (2-3 обробки в період вегетації з інтервалом 14-21 день) | 0,5-1,0 |
Огірки | Перша обробка перед цвітінням до збору врожаю (ВВСН 51-89) (2-3 обробки в період вегетації з інтервалом 14-21 день) | 0,5-1,0 |
Культура | Фаза росту і розвитку | Норма витрати, л/100 л води |
Зерняткові (яблуня, груша, айва) | Перед цвітінням (ВВСН 51-59) | 0,1 - 0,2 |
Після збору врожаю (ВВСН 91-99) | 0,1 - 0,2 | |
Кісточкові (абрикос, персик, черешня, вишня, слива) | Перед цвітінням (ВВСН 51-59) | 0,1 - 0,2 |
Після збору врожаю (ВВСН 91-99) | 0,1 - 0,2 | |
Виноград | Перед цвітінням (ВВСН 51-59) | 0,1 - 0,2 |
Після збору врожаю (ВВСН 91-99) | 0,1 - 0,2 | |
Смородина, малина, аґрус | Перша обробка перед цвітінням до збору врожаю (ВВСН 51-89) (2-3 обробки в період вегетації з інтервалом 14-21 день) | 0,3 - 0,4 |
Горіх | Перша обробка перед цвітінням до збору врожаю (ВВСН 51-89) (2-3 обробки в період вегетації з інтервалом 14-21 день) | 0,1 - 0,2 |