Рідке концентроване азотне добриво з повільним вивільненням,
яке забезпечує контрольоване та поступове надходження азоту
при листковому та кореневому підживленні.
Нове покоління «розумних добрив», яке дозволяє істотно підвищити коефіцієнт використання азоту рослинами та уникнути небажаного токсичного впливу. Більше половини складу добрива - це загальний азот у формі, що характеризується пролонгованою дією. Решта азоту представлена амідною формою, яка швидко поглинається рослиною та вступає у метаболізм.
Рекомендовані норми витрати при позакореневому підживленні становлять 5-25 л/га в залежності від культури та фази розвитку. Квантум Повільний АЗОТ може бути внесений самостійно або у бакових сумішах з іншими добривами та засобами захисту рослин.средствами защиты растений.
Під час проведення позакореневого підживлення витрата робочого розчину:
Обробки виконуються стандартними обприскувачами. Робочий розчин готують безпосередньо перед внесенням. Заповнюють бак на 2/3 водою та при перемішуванні послідовно додають компоненти, дочекавшись рівномірного перемішування попереднього компонента. Обприскування проводити зранку або ввечері. Оптимальна температура повітря 10-25°С, швидкість вітру до 5 м/с.
Застереження. Не рекомендується виконувати обробку в умовах дії низьких або високих температур повітря, інтенсивного сонячного випромінювання та сильного вітру.
При фертигації овочевих, плодово-ягідних культур та винограду добриво вносять 3-6 разів упродовж періоду вегетації залежно від потреб рослин в азоті з нормою 20-50 л/га.
Квантум Повільний АЗОТ може бути внесений у ґрунт самостійно або у суміші з іншими азотними добривами. З КАС може бути змішаний у будь-яких співвідношеннях, забезпечуючи 4 форми азоту: амонійну, нітратну, амідну і повільнодіючий азот.
Можливе сумісне внесення Квантум Повільний АЗОТ разом із засобами захисту рослин та іншими добривами. Перед змішуванням рекомендується перевірити сумісність препаратів: тестове приготування робочого розчину не повинно давати осад. Допускається незначне помутніння.
Культура | Фаза росту і розвитку |
Норма витрати, л/га |
Зернові (пшениця, ячмінь, овес) | Від фази кущення до появи прапорцевого листка | 10-25 |
Кукурудза | 3-5 листків, на початку викидання волотей і після запилення | 5-20 |
Соя, горох | Початок формування бобів. Повторити через 14-21 день | 5-20 |
Соняшник | 2- 6 пар листків, після цвітіння, з інтервалом 10-14 днів | 10-20 |
Озимий і ярий ріпак, гірчиця | Перед фазою бутонізації | 10-20 |
Культура | Фаза росту і розвитку |
Норма витрати, л/га |
Цукровий і кормовий буряк | Фаза 10-12 листків і повторна обробка у фазу 20 листків | 10-20 |
Картопля | Під час ініціації бульб, повторити з інтервалом 10-14 днів до досягнення фази повного формування бульб | 10-20 |
Томати, перець, баклажани | Через 10-14 днів після фази повного цвітіння | 10-20 |
Огірки, дині, гарбузи | Початок цвітіння, з інтервалом 10-14 днів | 10-20 |
Морква | За досягнення рослинами висоти 8-15 см, повторювати через 3 тижні або за потреби | 10-15 |
Цибуля, часник | Інтенсивне формування цибулин, повторювати з інтервалом 14-21 день | 10-20 |
Капуста | Початок формування качана (суцвіття), з інтервалом 10-14 днів | 10-20 |
Культура | Фаза росту і розвитку |
Норма витрати, л/100 л |
Зерняткові (яблуня, груша, айва) | Починаючи з розпускання бруньок і далі за потреби упродовж періоду вегітації | 1,0-2,0 |
Кісточкові (абрикос, персик, черешня, вишня, слива) | Після цвітіння, з інтервалом 10-14 днів | 1,0-2,0 |
Виноград | За наявності достатньої листкової поверхні, повторювати за потреби. Для столового винограду – перед фазою наливу плодів |
0,8-1,5 |
Лохина | Від початку формування плодів до початку набуття плодами забарвлення, з інтервалом 10-14 днів | 1,0-2,0 |
Суниця | Від початку цвітіння до збирання врожаю, з інтервалом 10-14 днів | 1,5-3,0 |