Квантум Повільний АЗОТ

Laravel
Квантум Повільний АЗОТ

Рідке концентроване азотне добриво з повільним вивільненням,

яке забезпечує контрольоване та поступове надходження азоту

при листковому та кореневому підживленні.

 

Хімічний склад та властивості:

 

  • N загальний - 28,0 % (360 г/л);
  • N з повільним вивільненням - 15,0 % (190 г/л);                      
  • рН - 7,0-8,0;
  • Густина - 1,34-1,37 кг/л

 

 

Дія і вплив мікродобрива

 

Нове покоління «розумних добрив», яке дозволяє істотно підвищити  коефіцієнт використання рослинами азоту та уникнути небажаного  токсичного ефекту. Добриво містить більше половини загального азоту  у формі, що характеризується пролонгованою дією. Решта азоту  представлена амідною формою, яка швидко поглинається рослиною і вступає  у метаболізм.

 

 

Переваги добрива:

  • Унікальне поєднання швидкодіючого азоту для оперативного коригування дефіциту та повільнодіючого азоту для пролонгованого живлення.
  • Тривале вивільнення азоту без ризику надмірного вегетативного росту.
  • Покращує ріст і розвиток культур, дозволяє відкоригувати дефіцит азоту,
  • сприяє кращому відновленню рослин після стресових умов.
  • Ідеальне рішення для листкового і ґрунтового внесення, в т.ч. фертигації.
  • Найнижчий сольовий індекс серед усіх азотних добрив, низька фітотоксичність і ймовірність опіків.
  • Унікальні змочувальні властивості за позакореневого внесення.
  • Підвищений коефіцієнт використання азоту.
  • Гнучкість у виборі строків внесення.
  • Зменшення непродуктивних втрат азоту в процесі вимивання і вивітрю-вання.
  • Сумісний з фунгіцидами, інсектицидами і добривами.
  • Некорозійне.

 

 

Технологія застосування

 

Позакореневе підживлення

Рекомендовані норми витрати при позакореневому підживленні становлять 5-25 л/га в залежності від культури та фази розвитку. Квантум Повільний АЗОТ може бути внесений самостійно або у бакових сумішах з іншими добривами та ЗЗР.

 

Під час проведення позакореневого підживлення витрата робочого розчину: для овочевих культур - 200-400 л/га, для винограду та плодових культур - 500-1000 л/га. Обробки виконуються стандартними обприскувачами. Робочий розчин готують безпосередньо перед внесенням. Заповнюють бак на 2/3 водою та при перемішуванні послідовно додають компоненти, дочекавшись рівномірного перемішування попереднього компонента. Обприскування проводити зранку або ввечері. Оптимальна температура повітря 10-25°С, швидкість вітру до 5 м/с.

 

Застереження. Не рекомендується виконувати обробку в умовах дії низьких або високих температур повітря, інтенсивного сонячного випромінювання та сильного вітру.

 

Фертигація

 

При фертигації овочевих, плодово-ягідних культур та винограду добриво вносять 3-6 разів упродовж періоду вегетації залежно від потреб рослин в азоті з нормою 20-50 л/га.

 

Ґрунтове внесення

 

Квантум Повільний АЗОТ може бути внесений у ґрунт самостійно або у суміші з іншими азотними добривами. З КАС може бути змішаний у будь-яких співвідношеннях, забезпечуючи 4 форми азоту: амонійну, нітратну, амідну і повільнодіючий азот.

 

Сумісність з іншими агрохімікатами

 

Можливе сумісне внесення «Квантуму» разом із засобами захисту рослин та іншими добривами. Перед змішуванням рекомендується перевірити сумісність препаратів: тестове приготування робочого розчину не повинно давати осад. Допускається незначне помутніння.

 

Рекомендовані норми витрати мікродобрива Квантум  Повільний АЗОТ

Польові культури
Культура Фаза росту і розвитку Норма витрати, л/га
Зернові ( пшениця, ячмінь, овес )           Від фази кущення до появи прапорцевевого листка  10 - 25
Кукурудза 3-5 листків, на початку викидання волотей і після запилення 5 - 20
Соя, горох Початок формування бобів. Повторити через 14-21 день 5 - 20
Соняшник 2- 6 пар листків, після цвітіння, з інтервалом 10-14 днів 10 - 20
Озимий і ярий ріпак, гірчиця Перед фазою бутонізації   10 - 20
Овочеві культури
Культура Фаза росту і розвитку Норма витрати, л/га
Цукровий буряк Фаза 10-12 листків і повторна обробка у фазу 20 листків  10 - 20
Картопля Під час ініціації бульб, повторити з інтервалом 10-14 днів до досягнення фази повного формування бульб 10 - 20
Томати, перець, баклажани Через 10-14 днів після фази повного цвітіння  10 - 20
Огірки, дині, гарбузи Початок цвітіння , з інтервалом 10-14 днів 10 - 20
Морква За досягнення рослинами висоти 8-15 см, повторювати через 3 тижні або за потреби 10 - 15
Цибуля, часник Інтенсивне формування цибулин, повторювати з інтервалом 14-21 день 10 - 20
Капуста Початок формування качана (суцвіття), з інтервалом 10-14 днів  10 - 20
Плодово-ягідні культури
Культура Фаза росту і розвитку Норма витрати, л/га
Зерняткові (яблуня, груша, айва) Починаючи з розпускання бруньок і двлі за потреби упродовж періоду вегітації 10 - 15
Кісточкові (абрикос, персик, черешня, вишня, слива) Після цвітіння , з інтервалом 10-14 днів  10 - 15
Виноград За наявності достатньої листкової поверхні, повторювати за 
потреби. Для столового винограду – перед фазою наливу 
плодів
5 - 10
Лохина Від початку формування плодів до початку набуття плодами забарвлення, з інтервалом 10-14 днів 10 - 15
Суниця Від початку цвітіння до збирання врожаю, з інтервалом 10-14 днів. 5 - 15