Квантум К36

Laravel
Квантум К36

Безбаластне калійне добриво, з високим вмістом "органічної" форми калію, збагачене комплексом органічних кислот. 

 

Хімічний склад та властивості:

 

  • K2O - 36% (360 г/л).
  • рН – 6,5-8,0

*Може опціонально містити комплекс мікроелементів.

  • Збагачено комплексом органічних кислот.
  • Не містить баластних компонентів.
  • Густина – 1,40-1,47 кг/л

 

Дія і вплив мікродобрива

 

Препарат містить калій у вигляді сполук з органічними кислотами, що є:

  • ідеальним джерелом калію для листового живлення - до 5 разів краще поглинання;
  • органічні кислоти, що входять до складу продукту, швидко асимілюють у рослинах і легко перетворюються на вуглеводи, що сприяє поліпшенню дозрівання плодів та ягід і їх смакових якостей.
 

 

Калій та регулювання водного обміну і газообміну в листках рослин.
Вплив калію на накопичення вуглеводів.

 

Калій є рухомим елементом і знаходиться в сольовій формі в клітинному соку. Від його концентрації залежить рух води в рослині та швидкість дихання. Калій регулює процеси транспірації і дихання, контролюючи відкриття і закриття продихів (див. мал.), тому при достатній кількості калію підтримується тургор (вміст рідини в клітинах) і скорочуються втрати води (в’янення рослин) в умовах посухи та спекотної погоди.

 

Калій сприяє росту судин ксилеми, покращуючи, таким чином, можливість транспорту цукрів і накопичення вуглеводів.

 

Високоефективна формуляція «органічного» калію «Квантум-К36» забезпечує ефективне та швидке поглинання і засвоєння калію через листову поверхню.

 

 

 

 

Компанія «Квадрат» пропонує функціональні препарати Квантум К36 та Квантум Аквасил для підживлення рослин в умовах посухи та спекотної погоди, застосування яких дозволяє суттєво зменшити негативний вплив високих температур та недостачі вологи. Кремнійвмістне добриво Квантум Аквасил проявляє також широку антистресову дію: проти посухи, спеки, морозу, полягання, шкідників, хвороб та інш..

Добриво Квантум К36 також використовується з метою підвищення вуглеводів у плодах та їх смакових якостей завдяки великому вмісту калію у суміші з органічними кислотами.

 

 

Технологія застосування

 

В умовах дефіциту калію (зокрема за результатами візуальної чи лабораторної діагностики) для всіх культур (особливо для плодово-ягідних та овочевих) рекомендується виконувати повторні обробки з інтервалом 7-10 днів. Для досягнення кращих результатів рекомендуємо виконувати підживлення в комплексі з іншими препаратами згідно з технологічними схемами для відповідної культури.

 

Обприскування

 

Під час проведення листового (позакореневого) підживлення витрата робочого розчину: для польових, овочевих культур - 200-400 л/га, для винограду та плодових культур - 500-1000 л/га. Обробки виконуються стандартними обприскувачами. Робочий розчин готують безпосередньо перед внесенням. Заповнюють бак на 2/3 водою та при перемішуванні послідовно додають компоненти, дочекавшись рівномірного перемішування попереднього компонента. Обприскування проводити зранку або ввечері. Оптимальна температура повітря 10-25°С, швидкість вітру до 5 м/с.

 

Застереження. Не рекомендується виконувати обробку в умовах дії низьких або високих температур повітря, інтенсивного сонячного випромінювання та сильного вітру.

 

Сумісність з іншими агрохімікатами

 

Можливе сумісне внесення «Квантуму» разом із засобами захисту рослин та іншими добривами, але не рекомендується суміщати підживлення з обробкою гербіцидами у ранні фази розвитку рослин. Перед змішуванням рекомендується перевірити сумісність препаратів - тестове приготування робочого розчину не повинно давати осад. Допускається незначне помутніння.

 

Рекомендовані норми витрати мікродобрива Квантум  К36 ("ОРГАНІЧНИЙ" КАЛІЙ)

 

Польові культури
Культура Фаза росту і розвитку Норма витрати, л/га (л/т)
Озима і яря пшениця, озимий і ярий ячмінь Молочно - воскова стиглість (ВВСН 83-87) 1,0
Озимий і ярий ріпак, гірчиця Формування насіння (ВВСН 71-79) 1,0
Соя, горох Формування бобів (ВВСН 71-79) 2,0
Овочеві культури
Культура Фаза росту і розвитку Норма витрати, л/га (л/т)
Картопля Цвітіння (ВВСН 65-69) 2,0
Томати, перець, баклажани Формування плодів (ВВСН 71-79) 3,0
Морква Ріст коренеплода (ВВСН 41-49) 3,0
Цибуля, часник Формування цибулин (ВВСН 45-49) 4,0
Плодово-ягідні культури
Культура Фаза росту і розвитку Норма витрати, л/100 л води
Зерняткові та кісточкові, ягідні культурі Ріст плодів до збору врожаю (ВВСН 74-89) 0,3 - 0,5
Ріст ягід (ВВСН 71-79) 0,3 - 0,5
Достигання ягід (ВВСН 81-89) 0,3 - 0,5 

Горіх

 

Розвиток та дозрівання плоду (ВВСН 75-89) 0,4 - 0,5