Рідкий висококонцентрований гумат калію, виготовлений з якісного леонардиту та
збагачений розчинними формами кремнію для підсилення антистресового ефекту
та зміцнення імунітету рослин.
фульвокислот – 15-18% (150-180 г/л)
Препарат збагачений розчинними формами кремнію застосовується для:
Норма застосування 0,5 - 1,0 л/т насіння зернових, зернобобових, технічних та овочевих культур.
2-4 рази в період вегетації в дозі 1,0 - 5,0 л/гa. Рекомендується проводити очищення фільтрів системи зрошення перед застосуванням та після нього у зв'язку з наявністю органічних компонентів у препараті.
Під час проведення позакореневого підживлення витрата робочого розчину: для польових, овочевих культур - 200-400 л/га, для винограду та плодових культур - 500-1000 л/га. Обробки виконуються стандартними обприскувачами. Робочий розчин готують безпосередньо перед внесенням. Заповнюють бак на 2/3 водою та при перемішуванні послідовно додають компоненти, дочекавшись рівномірного перемішування попереднього компонента. Обприскування проводити зранку або ввечері. Оптимальна температура повітря 10-25°С, швидкість вітру до 5 м/с.
Застереження. Не рекомендується виконувати обробку в умовах дії низьких або високих температур повітря, інтенсивного сонячного випромінювання та сильного вітру.
Можливе сумісне внесення Квантум ГУМАТ разом із засобами захисту рослин та іншими добривами, але не рекомендується суміщати підживлення з обробкою гербіцидами в ранні фази розвитку рослин, що пов’язано з ймовірним підсиленням ефекту фітотоксичності для культурної рослини та антистресового ефекту для бур’янів. Перед змішуванням рекомендується перевірити сумісність препаратів: тестове приготування робочого розчину не повинне давати осад. Допускається незначне помутніння.
Для досягнення кращих результатів рекомендуємо виконувати підживлення в комплексі з іншими препаратами згідно з технологічними схемами для відповідної культури. Дивіться рекомендовані схеми застосування добрив «Квантум».
Культура | Фаза росту та розвитку | Норма витрати, л/га |
Озима і яра пшениця, озимий і ярий ячмінь |
Кущення (ВВСН 21-29) | 0,5-0,7 |
Вихід в трубку – прапорцевий листок (ВВСН 30-49) | 0,5-0,7 | |
Кукурудза | 3-5 листків (ВВСН 13-15) | 0,5-1,0 |
6-8 листків (ВВСН 16-18) | 0,5-1,0 | |
Соняшник | 2-3 пари листків (ВВСН 14-16) | 0,5-1,0 |
5-6 пар листків (10-12 листків) (ВВСН 30-33) | 0,5-1,0 | |
Озимий і ярий ріпак, гірчиця | Весняна розетка – стеблування (ВВСН 21-39) | 0,5-1,0 |
Бутонізація (перед цвітінням) (ВВСН 50-61) | 0,5-1,0 | |
Соя, горох | 3-5 трійчасті листки (ВВСН 14-16) | 0,5-1,0 |
Бутонізація – початок цвітіння (ВВСН 51-61) | 0,5-1,0 |
Культура | Фаза росту та розвитку | Норма витрати, л/га |
Цукровий і кормовий буряки | 4-6 листків (ВВСН 14-16) | 0,3-0,5 |
Змикання листків в рядках (ВВСН 19-34) | 0,5-0,7 | |
Фаза змикання листків в міжряддях (ВВСН 35-39) | 0,5-0,7 | |
Картопля | Стеблування (ВВСН 21-39) | 0,5-0,7 |
Бутонізація (ВВСН 51-59) | 0,5-0,7 | |
Томати, перець, баклажани | Дві обробки у фазі 2-4 справжніх листків (ВВСН 12-16) і фазі 4-6 справжніх листків (ВВСН 14-16) | 0,5-0,7 |
Від фази початок цвітіння до дозрівання плодів (ВВСН 61- 89) (з інтервалом 7-10 днів) |
0,5-0,7 | |
Огірки | Сходи – 3-6 справжніх листків (ВВСН 13-16) | 0,5-0,7 |
Плодоношення (ВВСН 71-89) (обробка з інтервалом 7-10 днів) |
0,5-0,7 | |
Морква |
Від фази 4-6 справжніх листків (ВВСН 14-16) (обробка з інтервалом 7-10 днів до встановлення оптимальних показників температур) |
0,5-0,7 |
Цибуля, часник |
Від фази 3-6 справжніх листків (ВВСН 14-16) (обробка з інтервалом 7-10 днів до встановлення оптимальних показників температур) |
0,5-0,7 |
Капуста
|
2-3 справжні листки (ВВСН 12-13) | 0,5-0,7 |
Формування качана (ВВСН 41-49) (3-4 рази з інтервалом 7-10 днів)
|
0,5-0,7 |
Культура | Фаза росту та розвитку |
Норма витрати, мл/100л води |
Зерняткові (яблуня, груша, айва) | Розкривання бруньок (ВВСН 54-56) | 0,1-0,2 |
Цвітіння (ВВСН 60-69) | 0,1-0,2 | |
Ліщиновий горіх (ВВСН 71-72) | 0,1-0,2 | |
Кісточкові (абрикос, персик, черешня, вишня, слива) | Цвітіння (ВВСН 61-65) | 0,1-0,2 |
Опадання пелюсток (ВВСН 67-69) | 0,1-0,2 | |
Ріст зав’язі (ВВСН 71-73) | 0,1-0,2 | |
Виноград |
Дві обробки: одна - перед цвітінням (ВВСН 53-57), друга - в період цвітіння (ВВСН 61-69) |
0,1-0,2 |
Ріст ягід (ВВСН 71-79) (з інтервалом 7-10 днів) | 0,1-0,2 | |
Смородина, малина, аґрус | Початок цвітіння (ВВСН 61-64) | 0,2-0,3 |
Кінець цвітіння (ВВСН 65-69) | 0,2-0,3 | |
Суниця |
Кінець цвітіння до збору врожаю (ВВСН 65-89) (з інтервалом 7-10 днів) |
0,2-0,3 |