Квантум ХЕЛАТ МАРГАНЦЮ (Mn)

Laravel
Квантум ХЕЛАТ МАРГАНЦЮ (Mn)

Концентроване мікродобриво, яке містить спеціальну формуляцію марганцю з біологічно активними речовинами, що забезпечує їх високу доступність. Застосовується для підживлення культур, чутливих до нестачі марганцю.

 

 

Квантум ХЕЛАТ МАРГАНЦЮ EDTA (Mn)

 

Висококонцентроване хелатне добриво (EDTA), застосовується з метою профілактики та усунення дефіциту марганцю. Технологія ЕКСТРА-хелатування забезпечує в бакових сумішах відмінну сумісність з рідкими стартовими добривами, біостимуляторами та засобами захисту рослин.

 

 

 

 

Хімічний склад та властивості:

 

Квантум ХЕЛАТ МАРГАНЦЮ (Mn)

  • Mn – 6,5% (65 г/л)
  • рН – 5,5-7,5
  • Густина – 1,28-1,33 кг/л
  • Збагачено комплексом біологічно активних речовин

 

Квантум ХЕЛАТ МАРГАНЦЮ (Mn) EDTA

  • Mn – 6,5% (65 г/л)
  • рН – 6,5-8,0
  • Густина – 1,28-1,33 кг/л
  • Катіони Mn хелатовані EDTA
 
 

 

Дія і вплив мікродобрива

 

Високоефективний препарат для профілактики та забезпечення тканин рослин марганцем.

 

Під час застосування препарату:

 

  • відбувається легке та швидке засвоєння марганцю;
  • нормалізується газообмін (дихання) у рослин;
  • покращується утворення хлорофілу;
  • посилюється стійкість рослин до хвороб;
  • активізується ферментативна система;
  • підвищується вміст цукру та аскорбінової кислоти.

 

 

Технологія застосування

 

В умовах дефіциту марганцю (зокрема за результатами візуальної чи лабораторної діагностики) для всіх культур (особливо для плодово-ягідних та овочевих) рекомендується виконувати повторні обробки з інтервалом 7-10 днів.

 

Ґрунтове внесення (технологія In-Furrow)

 

Можливе сумісне застосування Квантум ХЕЛАТ МАРГАНЦЮ 40 EDTA (Mn) з рідкими стартовими добривами Квантум Діафан ACTion в нормі 1-3 л/га.

 

Обприскування

 

Під час проведення позакореневого підживлення витрата робочого розчину:

  • для овочевих культур - 200-400 л/га
  • для винограду та плодових культур - 500-1000 л/га

 

Обробки виконуються стандартними обприскувачами. Робочий розчин готують безпосередньо перед внесенням. Заповнюють бак на 2/3 водою та при перемішуванні послідовно додають компоненти, дочекавшись рівномірного перемішування попереднього компонента. Обприскування проводити зранку або ввечері. Оптимальна температура повітря 10-25°C, швидкість вітру до 5 м/с.

 

Застереження. Не рекомендується виконувати обробку в умовах дії низьких або високих температур повітря, інтенсивного сонячного випромінювання та сильного вітру.

 

 

Фертигація при крапельному зрошенні

 

Препарат є ефективним при фертигації рослин на крапельному поливі. Концентрація препарату при фертигації: 100 мл на 1 м. куб. води.

 

Сумісність з іншими агрохімікатами

 

Можливе сумісне внесення «Квантуму» разом із засобами захисту рослин та іншими добривами, але не рекомендується суміщати підживлення з обробкою гербіцидами в ранні фази розвитку рослин. Перед змішуванням рекомендується перевірити сумісність препаратів: тестове приготування робочого розчину не повинно давати осад. Допускається незначне помутніння.

 

 

 

Рекомендовані норми витрати мікродобрива Квантум ХЕЛАТ МАРГАНЦЮ (Mn) та Квантум ХЕЛАТ МАРГАНЦЮ EDTA (Mn)

Польові культури
Культура Фаза росту та розвитку

Норма витрат, л/га

40 EDTA

Норма витрат, л/га

Озима і яра пшениця, озимий і ярий ячмінь, озиме жито Кущення (ВВСН 21-29) 0,7-1,2 1,0-2,0
Вихід в трубку – прапорцевий листок (ВВСН 30-49) 0,7-1,2 1,0-2,0
Молочно - воскова стиглість (ВВСН 83-87) 0,7-1,2 1,0-2,0
Кукурудза 3-5 листків (ВВСН 13-15) 0,7-1,2 1,5-2,5
6-8 листків (ВВСН 16-18) 0,7-1,2 1,5-2,5
Соя, горох 3-5 трійчастих листків (ВВСН 14-16) 0,7-1,2 1,0-2,0
Бутонізація – початок цвітіння (ВВСН 51-61) 0,7-1,2 1,0-2,0
Формування бобів (ВВСН 71-79) 0,7-1,2 1,0-2,0
Соняшник 2-3 пари листків (ВВСН 14-16) 0,7-1,2 1,0-2,0
5-6 пар листків (10-12 листків) (ВВСН 30-33) 0,7-1,2 1,0-2,0
Озимий і ярий ріпак, гірчиця 4-6 листків (перед зимою) (ВВСН 14-16) 0,7-1,2 1,0-2,0
Весняна розетка – стеблування (ВВСН 21-39) 0,7-1,2 1,0-2,0
Бутонізація (перед цвітінням) (ВВСН 50-61) 0,7-1,2 1,0-2,0
Формування насіння (ВВСН 71-79) 0,7-1,2 1,0-2,0
Овочеві культури
Культура Фаза росту та розвитку Норма витрат,
л/га

40 EDTA

Норма витрат,
л/га

Цукровий і кормовий буряки  4-6 листків (ВВСН 14-16) 0,7-1,2 1,5-3,0
Змикання листків в рядках (ВВСН 19-34) 0,7-1,2 1,5-3,0
Змикання листків в міжряддях (ВВСН 35-39) 0,7-1,2 1,5-3,0
Активне зростання коренеплодів (ВВСН 39-49) 0,7-1,2 1,5-3,0
Картопля Стеблування - в’янення і відмирання бадилля (ВВСН 21-97) (з інтервалом 14-21 днів) 0,7-1,2 1,5-3,0
Томати, перець, баклажани Повне цвітіння - дозрівання плодів (ВВСН 63-89) (з інтервалом 14-21 днів) 0,7-1,2 1,0-2,0
Огірки 3-6 справжніх листків закінчення плодоношення (ВВСН 13-89) (з інтервалом 14-21 днів) 0,7-1,2 1,0-2,0
Морква 4-6 справжніх листків - повне формування коренеплоду (ВВСН 14-49) (з інтервалом 14-21 днів) 0,7-1,2 1,0-2,0
Цибуля, часник Від початку формування до кінця наливу цибулин (ВВСН 41-49) (з інтервалом 14-21 днів) 0,7-1,2 1,0-2,0
Капуста 2-3 справжніх листків - повне формування качана (ВВСН 12-49) (з інтервалом 14-21 днів) 0,7-1,2 1,0-2,0

 

Плодово-ягідні культури
Культура Фаза росту та розвитку Норма витрат, мл/100 л води

40 EDTA

Норма витрат, мл/100 л води

Зерняткові (яблуня, груша, айва) Перед цвітінням - збір врожаю (ВВСН 51-89) ((з інтервалом 14-21 днів) 70-120 0,3-0,5
Кісточкові (абрикос, персик, черешня, вишня) Фаза перед цвітінням - збір врожаю (ВВСН 51-89) (з інтервалом 14-21 днів)  70-120 0,3-0,5
Виноград Перед цвітінням - збір врожаю (ВВСН 51-89) (з інтервалом 14-21 днів) 70-120 0,3-0,5
Смородина, малина, аґрус Перед цвітінням - збір врожаю (ВВСН 51-89) (з інтервалом 14-21 днів) 250-400 0,3-0,5
Суниця Перед цвітінням - збір врожаю (ВВСН 51-89) (з інтервалом 14-21 днів) 250-400 0,5-0,7