Квантум - ХЕЛАТ МОЛІБДЕНУ (Mo)

Laravel
Квантум - ХЕЛАТ МОЛІБДЕНУ (Mo)

Концентроване молібденове мікродобриво, що містить молібден у хелатній формі. Застосовується для підживлення всіх культур з метою профілактики та усунення дефіциту молібдену; особливо ефективне застосування на кислих ґрунтах (рН<5.5) та для бобових культур (соя, горох, люцерна та інші). Завдяки хелатній формі препарат добре засвоюється рослинами

 

Хімічний склад та властивості:

 

  • Мо - 4,0% (40 г/л);
  • N - 0,5% (5 г/л);
  • P2O5 - 6,0% (60 г/л);
  • K2O - 7,0% (70 г/л);
  • рН - 7,5-8,5
  • Густина - 1,10-1,20 кг/л

 

 

Дія і вплив мікродобрива

 

Високоефективний препарат для профілактики та забезпечення рослин молібденом. Під час застосування препарату:

  • відбувається легке та швидке засвоєння молібдену;
  • поліпшується азотфіксація;
  • знижується рівень нітратів;
  • підвищується вміст білка в зерні;
  • нормалізується азотний обмін;
  • підвищується вміст цукру та вітамінів.

ВАЖЛИВО! Препарат особливо ефективний на кислих ґрунтах з низькою доступністю молібдену

 

 

Технологія застосування

 

В умовах дефіциту молібдену (зокрема за результатами візуальної чи лабораторної діагностики) для всіх культур (особливо для плодово-ягідних та овочевих) рекомендується виконувати повторні обробки з інтервалом 7-10 днів.

 

Позакореневе підживлення

 

Рекомендовані норми витрати при позакореневому підживленні становлять 0,2-0,7 л/га в залежності від культурита фази розвитку. В умовах дефіциту молібдену (зокрема за результатами візуальної чи лабораторної діагностики),  для всіх культур (особливо плодово-ягідних та овочевих) рекомендується виконувати повторні обробки з інтервалом 7-10 днів.

 

Обробка насіння

 

Рекомендується використовувати Квантум ХЕЛАТ МОЛІБДЕНУ (Мо) (0,5л/т) для обробки насіння бобових культур. При застосуванні з біологічними інокулянтами рекомендуємо звернутися до виробника за консультацією щодо сумісності препаратів

 

Обприскування

 

Під час проведенні позакореневого підживлення витрата робочого розчину:

  • для овочевих культур - 200-400 л/га,
  • для винограду та плодових культур - 500-1000 л/га.

 

Обробки виконуються стандартними обприскувачами. Робочий розчин готують безпосередньо перед внесенням. Заповнюють бак на 2/3 водою та при перемішуванні послідовно додають компоненти, дочекавшись рівномірного перемішування попереднього компоненту. Обприскування проводити зранку або ввечері. Оптимальна температура повітря 10-25°С, швидкість вітру до 5 м/с.

 

Застереження

 

Не рекомендується виконувати обробку в умовах дії низьких або високих температур повітря, інтенсивного сонячного випромінювання та сильного вітру.

 

Фертигація при крапельному зрошенні

 

Препарат є ефективним при фертигації рослин на крапельному поливі. Концентрація препарату при фертигації: 100 мл на 1 м. куб. води.

 

Сумісність з іншими агрохімікатами

 

Можливе сумісне внесення «Квантуму» разом із засобами захисту рослин та іншими добривами. Перед змішуванням рекомендується перевірити сумісність препаратів: тестове приготування робочого розчину не повинно давати осад. Допускається незначне помутніння.

 

Рекомендовані норми витрати мікродобрива Квантум  ХЕЛАТ МОЛІБДЕНУ (Мо)

Польові культури
Культура Фаза росту і розвитку Норма витрати, л/га
 Соя, горох та інші бобові 3-5 трійчасті листки (ВВСН 14-16) 0,3-0,5
Бутонізація– початок цвітіння (ВВСН 51-61) 0,3-0,7
 Озима і яра пшениця, озимий і ярий ячмінь, озиме жито Кущення (ВВСН 21-29) 0,3-0,5
 Кукурудза 3-8 листків (ВВСН 13-18) 0,3-0,5
 Соняшник 2-6 пар листків (ВВСН 14-33) 0,2-0,5
 Озимий і ярий ріпак, гірчиця Весняна розетка – стеблування (ВВСН 21-39) 0,2-0,5
Бутонізація (перед цвітінням) (ВВСН 50-61) 0,2-0,5
Овочеві культури
Культура Фаза росту і розвитку Норма витрати, л/га
 Цукровий і кормовий буряк Змикання листків в рядках (ВВСН 19-34) 0,2-0,5
Змикання листків в міжряддях (ВВСН 35-39) 0,2-0,5
Активний ріст коренеплодів (ВВСН 39-49) 0,2-0,5
 Картопля Стеблування - початк в’янення і відмирання бадилля (ВВСН 21-97) (з інтервалом 14-21 день) 0,2-0,5
 Томати, перець, баклажани Повне цвітіння - достигання плодів (ВВСН 63-89) (з інтервалом 14-21 день) 0,2-0,5
 Огірки 3-6 справжні листки - кінць плодоношення (ВВСН 13-89) (з інтервалом 14-21 день) 0,2-0,5
 Морква 4-6 справжніх листків - повне формування коренеплодів (ВВСН 14-49) (з інтервалом 14-21 день) 0,2-0,5
 Цибуля, часник Початк формування - кінць наливу цибулин (ВВСН 41-49) (з інтервалом 14-21 день) 0,2-0,5
 Капуста 2-3 справжні листки - повне формування качана (ВВСН 12-49) (з інтервалом 14-21 день) 0,2-0,5
Плодово-ягідні культури
Культура Фаза росту і розвитку Норма витрати,  мл/100 л води
 Зерняткові (яблуня, груша, айва) Перед цвітінням - збір врожаю (ВВСН 51-89) (з інтервалом 14-21 день) 20 - 50
 Кісточкові (абрикос, персик, черешня, вишня, слива) Перед цвітінням - збір врожаю (ВВСН 51-89) (з інтервалом 14-21 день) 20 -50
 Виноград Перед цвітінням - збір врожаю (ВВСН 51-89) (з інтервалом 14-21 день) 20 -50
 Смородина, малина, аґрус Перед цвітінням -збір врожаю (ВВСН 51-89) (з інтервалом 14-21 день) 50 - 200
 Суниця Перед цвітінням - збір врожаю (ВВСН 51-89) (з інтервалом 14-21 день) 50 - 200